Фонду соціального страхування України виділили 1 750 млн гривень для виплати застрахованими особами боргів за лікарняними.

Про це стало відомо з офіційної сторінки Міністерства соціальної політики в Facebook. Як заявили в публікації, таке рішення було прийнято урядом 15 грудня, а 21 числа всі грошові кошти вже були зараховані Фонду. Найближчими днями зазначені кошти будуть переведені на рахунки роботодавців, які виплатять їх застрахованим особам.

Е-лікарняні, скріншот: YouTube
Е-лікарняні, скріншот: YouTube

Таку постанову прийняли через збільшену кількість випадків амбулаторного та стаціонарного лікування застрахованих осіб внаслідок пандемії та безлічі днів їх непрацездатності, що внаслідок призвело до заборгованості з оплати Фондом листків непрацездатності.

"Загалом завдяки наданій з державного бюджету фінансовій підтримці Фондом буде погашено заборгованість з оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, а також допомоги на поховання для понад 330 тис. застрахованих осіб", - написали в Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У публікації також залишили посилання на Telegram-канал і номери гарячих ліній Фонду, завдяки яким можна дізнатися, коли буде оплачений лікарняний.

Нагадаємо, від 2 093 грн: у Мінсоцполітики заявили про 12 етапів підвищення пенсій, скільки українці отримають на руки в 2022 році

Як повідомляв Знай.uа, в МОЗ планують ревакцинувати 70% населення в 2022 році, про доставку доз вже домовилися: "Рятує життя"

Також портал Знай.uа писав, що в Мінсоцполітики зробили важливу заяву про отримання субсидій - від 2 до 5 тисяч: хто претендує на допомогу від держави