У цифровому додатку "Дія" з'явилася нова послуга для українських батьків.

Тепер за допомогою комплексної послуги "єМалятко" матусі та батьки зможуть отримати грошову компенсацію за "пакет малюка", яку можна буде витратити на різні дитячі товари, а також з легкістю оформити необхідні документи після народження.

Мама. Фото: Freepik
Мама. Фото: Freepik
Мама. Фото: Freepik

Послуга була реалізована за допомогою спільних зусиль Міністерства цифрової трансформації, Міністерства соціальної політики та національної сервісної служби за сприяння Програми EGAP.

Компенсацію можуть оформити тільки ті батьки, які вибрали гроші замість пакета малюка в пологовому будинку або управлінні соцзахисту населення. Розмір компенсації становить 6 300 грн у разі подання заяви в грудні 2021 року.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Щоб отримати кошти, потрібно заповнити заявку онлайн особисто батькам, далі відкрити спеціальний рахунок "пакет малюка" в будь-якому відділенні Приватбанку. Кошти будуть зараховані тільки на цей рахунок.

"єМалятко — це 10 послуг за однією заявою, потрібних для немовляти. Основною та обов'язковою послугою є оформлення свідоцтва про народження, яке доставить кур'єр за зручною адресою. Додатково можна отримати ідентифікаційний код для дитини, задекларувати місце її проживання, виплату допомоги при народженні тощо. Отримання послуг за однією заявою позбавляє необхідності відвідування 11 установ, заповнення 37 документів, витрати 30 годин на ці відвідини та оформлення", - написали в Мінсоцполітики України.

Нагадаємо, українці зможуть дарувати власні органи через додаток "Дія" - Рада прийняла новий закон

Як повідомляв Знай.uа, українка повідомила, що її зламали через "Дію" і набрали купу кредитів: у Зеленського швидко знайшлися з відповіддю

Також портал Знай.uа писав, що Ощадбанк перестав приймати в українців документи в "Дії": "На Кабмін плювати"