Незабаром навіть у жовтій карантинній зоні власники та адміністрації публічних закладів будуть повинні перевіряти, чи дійсний ковід-сертифікат у їхнього відвідувача. Як це зробити, пояснили в «Дії».

«Як перевірити дійсність COVID-сертифіката в Дії? Інструкція. Карантинні заходи посилюються. Тож нагадуємо, як бізнесам та іншим установам перевіряти сертифікати своїх клієнтів за QR-кодом», - зазначають автори відеоролика з поясненнями.

Щоб просканувати сертифікат, потрібно:

  • авторизуватися в застосунку Дія
  • натиснути на іконку QR у верхньому правому кутку екрана
  • навести камеру на QR-код сертифіката вашого клієнта
  • Не треба жодних сканерів, рідерів чи іншого обладнання — тільки смартфон.

«Вакцинуйтеся та генеруйте СOVID-сертифікат у Дії, щоб карантинні заходи не завадили вашим планам», - закликали у відео.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У коментарях люди обурюються, що додаток працює некоректно, а до служби підтримки неможливо додзвонитися.

«А у вас колись буде достатня кількість людей в саппорті? Чи ви закрили Васю одного в підвалі і він там обробляє «сотні чатів» 24/7, що з ним ніколи неможливо зв’язатись?», - сердяться люди.

Поліція, сертифікат вакцинації - фото Патрульна поліція України
Поліція, сертифікат вакцинації - фото Патрульна поліція України

«На сайті Діі мені вдалося згенерувати собі пдф-файл з QR-кодом про вакцинацію, а в додатку на телефоні він не підтягується, пише, що даних про вас немає. Але як ні, якщо сайт все бачить, і згенерував мені код? Мені в принципі все одно, але я не розумію, чи можу я пред'являти код із пдф-файлу, а не з програми? Чи його треба лише з додатку демонструвати?», - цікавляться інші.

Нагадаємо, "прогалина в знаннях": вчений висловив суворе попередження курцям вейпа. Згідно з новим дослідженням, вейпінг може викликати хворобу крихкості кісток

Також Знай писав, в Україні посилять карантин і змінять термін дії сертифіката: кому загрожують штрафи від 34 до 170 тисяч гривень

Раніше Знай повідомляв, названа найчастіша причина смертей українців, і це не коронавірус