Стало відомо, що в українському додатку "Дія" стався масштабний збій.

Користувачі стали масово скаржитися на проблеми з генерацією covid-сертифіката та іншими послугами. Технічний збій стався через державну акцію "єПідтримка", яка активувалася 13 грудня для оформлення заявок на отримання 1000 грн за вакцинацію.

Додаток "Дія", фото Уніан
Додаток "Дія", фото Уніан

Труднощі виникали після ідентифікації особи та підтвердження згоди для передачі даних з ЕСОЗ в додатку. У користувачів злетіли всі завантажені документи, так само як і сертифікати про вакцинацію, одужання або негативний ПЛР-тест.

Проблеми з доступом до послуг в додатку найбільше спостерігаються у користувачів з операційною системою iOS. У той же час проблеми також є і у користувачів Android. Перезавантаження програми та оновлення не змінюють ситуацію.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Додаток Дія, скріншот з відео
Додаток Дія, скріншот з відео

Вже під час розмови з проектним менеджером Міністерства цифрової інформації стало відомо, що в ЄСОЗ стався технічний збій і чекають, коли там відновиться робота. Попередньо це має статися ввечері.

"Враховуючи, що сертифікати не зберігаються в "Дії", перезавантаження програми вимагає перезапису сертифікатів. Це зроблено для безпеки ваших і всіх користувачів медичних даних", - повідомила менеджер в Мінцифри Катерина Чорногоренко.

Додаток “Дія”, фото Міністерство цифрової трансформації України
Додаток “Дія”, фото Міністерство цифрової трансформації України

Нагадаємо, "єПідтримка" для отримання 1000 гривень Зеленського запрацює вже скоро: коли і як подавати заявку

Як повідомляв Знай.uа, українцям назвали обов'язкову умову для отримання 1000 грн за вакцинацію: з цим проблеми у багатьох

Також портал Знай.uа писав, що в Україні дозволено проведення масових заходів у червоній зоні: у МОЗ назвали умови