Стало відомо імена переможців XXI Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

У четвер, 9 грудня, в ефірі програми "Сьогодні. Вдень" на Українському радіо член правління "Суспільного" Дмитро Хоркін, відповідальний за платформу радіо, оголосив імена переможців радіодиктанту національної єдності 2021 року.

Скріншот з відео
Скріншот з відео

Варто нагадати, що традиційну загальнонаціональну акцію, присвячену українській мові, щорічно проводять в ефірі Українського радіо, в День української писемності та мови, 9 листопада. Участь можуть взяти українці з усіх областей країни.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Цього року переможницею стала Галина Шура - мешканка села Комарове Волинської області. У диктанті вона не допустила жодної помилки. Претендентами на перше місце були ще троє учасників - Надія Палій з Львівської області, Максим Слюсаревський з Києва та Юлія Шекет (Тишко). Але, у диктанті було знайдено лише одну помилку.

Дві помилки зробили 12 осіб, роботи яких були перевірені. Повний перелік переможців Радіодиктанту національної єдності 2021

Галина Шура, Волинь
Надія Палій, Львівська обл.
Максим Слюсаревський, Київ
Юлія Шекет (Тишко)
Тетяна Ліхтанська
Ілона Войтенко
Юлія Туманцева
Тамара Лавренко, Харків
Олена Скорик
Наталя Ніколенко, Херсон
Дарина Іванковська, Львівська обл.
Вікторія Кригер, Хмельницька обл.
Лариса Семенюк, Луцьк
Алла Кравченко, Київ
Олександр Щетинський
Христина Гоянюк, Львів

Всього на перевірку до Українського радіо надійшло 14 573 листи з текстом диктанту. З них 1 824 — у паперовому вигляді та 12 749 — на електронну пошту.

"Ми раді, що попри складність тексту диктанту, у нас є переможці. Але я хочу наголосити, що у нас не було мети перевіряти знання, не було мети зібрати рекордну кількість листів. Радіодиктант – це перш за все флешмоб з популяризації української мови", - сказав Дмитро Хоркін в ефірі.

Нагадаємо, радіодиктант національної єдності в Україні зачитає Юрій Андрухович: що відомо про текст

Як повідомляв Знай.uа, гімн України можуть перетворити на щасливу оду: навіть Дзідзьо сподобається

Також портал Знай.uа писав, що пасажирка образила українську мову, таксист "покарав" її в ту ж секунду: сказала, що ненавидить