Стало відомо про те, що зовсім скоро в українських школах відбудеться масштабна реформа. Щоденники і журнали будуть виключно електронними, тепер не вирвеш сторінку.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в четвер, 2 грудня.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Чиновники зазначили, що електронні щоденники та журнали встановлять електронний документообіг, а також автоматизує роботу зі збору та обробки даних.

Такий комплекс управління системи освіти дозволить створювати учням електронні кабінети Користувача, центральну базу даних, а також інтегрувати дані з електронних щоденників учнів, і звичайно ж, класних журналів.

Популярні новини зараз
Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Електронний формат журналу та щоденника, скріншот: atoms.com.ua
Електронний формат журналу та щоденника, скріншот: atoms.com.ua

Було виділено відповідне фінансування з бюджету на наступний рік, і передбачено витратити практично півтора мільйона гривень.

У Кабінеті Міністрів зазначили, що в такий спосіб журнали не будуть губитися, а також в них не будуть з'являтися "невідомі" оцінки від учнів, які вирішили схитрувати. А в щоденниках не почнуть пропадати сторінки.

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що Міністерство освіти разом з Мінцифрою виступили з ініціативою, яка оновить програму шкільного предмета "Інформатика", яка застаріла вже на 20 років.

Діти в школі, скріншот: Youtube
Діти в школі, скріншот: Youtube

"Предмет повинен відповідати вмінням сучасних дітей, а не віднімати у них інтерес до технологій через програму, яка застаріла років так на 20",-говорить Михайло Федоров.

Нагадаємо, відсутність місць і дисципліни: українці розповіли про переваги та недоліки дитячих садків

Раніше повідомлялося, должни чи школярі перевертати стільці і класти на парту після уроків: батьки виступили проти правил дирекції

Також, учасникам ЗНО 2021 виплатять по 100 тисяч грн: у Раді прийняли постанову і назвали умови