Стало відомо про те, що з початку року в Україні збільшилася заборгованість по зарплатах, відразу на 53,4%, і станом на початок листопада людям не заплатили чотири мільярди.

Про це стало відомо завдяки Державній службі статистики України. Показник на 0,1% більше, ніж минулого місяця, і статистика не сповільнюється.

З початку року борги з виплати зросли на 53,4%, і в листопаді більше трьох чвертей заборгованості припадали на промисловість, а це 76,5%.

Заборгованість, фото: Держстат
Заборгованість, фото: Держстат

Найбільше не виплатили зарплату в наступних областях:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще
  • Донецькій області-25,1%;
  • Харківській області-13,2%;
  • Дніпропетровській області-11,9%;
  • Києві-13,6%.

До слова, заборгованість в компаніях, які перестали подавати свої звіти протягом 2019-2020 років, в листопаді місяців склала 158,5 мільйонів гривень.

Варто відзначити, що починаючи з 1 грудня в Україні зросла мінімальна латка, і тепер вона становить 6500 гривень, а разом з «мінімалкою» збільшився і розмір страхового внеску.

Зарплата в Україні, кадр з відео
Зарплата в Україні, кадр з відео

Раніше повідомлялося, що бюджетна Декларація 2022-2024 років передбачає те, що в Україні продовжать поетапно підвищувати мінімальну заробітну плату.

Вже 1 січня 2024 року вона складе 7665 гривень, а дійсно так буде чи ні - дізнаємося вже зовсім скоро. У зв'язку з цим підвищується і розмір мінімальної пенсії. Наступного разу це відбудеться в січні, а потім і в березні, коли буде проведена традиційна індексація.

Гроші, скріншот: Youtube
Гроші, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що зарплата 6500, пенсія - 2600 гривень: у Мінсоцполітики оприлюднили графік надбавок у 2022 році

Раніше повідомлялося, що рост мінімалки, обов'язкове щеплення і" ковидна " тисяча: з якими нововведеннями українці входять в Грудень

Також, українців покарали за підроблені сертифікати про вакцинацію: світить в'язниця