На офіційній сторінці пресслужби Міністерства внутрішніх справ України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про розпочаті кримінальні провадження щодо тих, хто підробляє або використовує підроблені документи.
Протягом останнього тижня представникам правоохоронних органів відкрили 145 кримінальних проваджень. Крім того, 39 особам повідомили про підозри у вчиненні правопорушення з цього питання, і ще були направлені 33 обвинувальні акти до суду з 22 по 28 листопада 2021 року.

Національна поліція України, скріншот: Youtube
Національна поліція України, скріншот: Youtube

Боротьба з фейковими сертифікатами про вакцинацію проти коронавірусу триває. МВС нещодавно опублікувало відео про затримання частини тих, хто займається підробленими документами. Був ліквідований підпільний центр з виготовлення сертифікатів і довідок, які продавалися по 250-500 доларів.

"Якість підробок була настільки високою, що пристрої перевірки зчитували QR-код документів. Крім того, зловмисники могли друкувати документи як минулим, так і майбутнім числом, у тому числі вносили неправдиві відомості до електронних систем Міністерства цифрової трансформації України", - йдеться у відповідній публікації.

Крім даних документів, зловмисники виготовляли підроблені паспорти, а ще посвідки на проживання, візи та інше. І працювали через посередників, для конспірації. Тепер їм загрожує до дев'яти років тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, в Україні ввели штрафи за продаж ліків дітям: з якого віку можна розрахуватися в аптеці

Як повідомляв "Знай.ua", фальшиві сертифікати та підроблені тести: у МВС оприлюднили статистику порушення

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Знай.ua писав, зникла запис, помилки в номері і неуважність лікаря: експерти пояснили, чи можна отримати сертифікат в "Дії" незважаючи на всі збої