Експерти повідомили про ймовірне подорожчання скрапленого газу і бензину в Україні.

У виданні "УНІАН" пояснили, з чим пов'язане можливе зростання цін автогазу і бензину, а кваліфіковані експерти дали свої прогнози на найближчий час.

Що стосується скрапленого газу,то в перспективі його ціна може підвищитися до 20-20,2 гривень за літр з актуальних 19,5. А ось бензин має всі шанси до подорожчання до 45 гривень за літр, з нинішніх 32.

"На сьогодні ціна скрапленого газу в роздробі має потенціал до підвищення до 20-20,2 гривень за літр. Це пов'язано зі зростанням закупівельної ціни на кордоні України, який обумовлений своєю чергою подорожчанням скрапленого газу, як і інших енергоносіїв, у світі ", - розповів експерт "Консалтингової групи А-95" Артем Куюн.

в Україні знизили ціну на автогаз
в Україні знизили ціну на автогаз

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Гендиректор компанії "Прайм" Дмитро Леушкін заявив, що за невтішним прогнозом вартість нафти в середньостроковій перспективі може зрости до 100 доларів за барель з нинішніх 80 доларів. Виходячи з цих показників, можна вирахувати і ймовірну ціну - 45 гривень за літр бензину.

"Газ дуже дорогий у всьому світі - тисячу доларів за тисячу кубів. Ціна практично однакова по всьому світу. Якщо нафту перерахувати на газ, то вийде, що похідні з нафти в два рази вигідніше. Таким чином, газова світова паніка ризикує дуже сильно підняти ціни на бензин на заправках", – додав експерт.

фото Getty Images
Транспортування нафти, паливо, бензин \\ фото Getty Images

Нагадаємо, в Україні почнуть будувати "економні" дороги з вугільного пилу: скільки коштує таке "задоволення"

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають знизити ціни на бензин, розваги та їжу через додаток "Дія": як це працює в Європі і чи реально у нас

Також портал Знай.uа писав, не вище 5 гривень за літр: українських водіїв порадували новими цінами на бензин і "солярку"