Парламентарі заявили про недопущення цього

Сьогоднішнє пленарне засідання Верховної Ради видалося насиченим. Після "квіткового старту" і гучного виступу ексспікера Парламенту Дмитра Разумкова, де він повідомив про створення власної політичної партії, нардепи перейшли до ще одного резонансного питання. А саме – підвищення вартості проїзду у громадському транспорті до 20 грн, про яке нещодавно заявили в КМДА. І тут на столичну владу чекав неприємний сюрприз – категоричне "Ні" висловили десятки нардепів, пообіцявши недопущення таких дій. Деталі з'ясовували Знай.ua.

КМДА - фото Знай.ua
КМДА - фото Знай.ua

На проїзд – 80 грн в день: пригадали "вічні недобудови"

Аби висловити масштабне "Проти" заявленому в мерії подорожчанню, прямо посеред пленарного засідання до трибуни ВРУ вийшли десятки парламентарів.

Головним спікером нардепів-"мітингувальників" стала Голова підкомітету з питань видатків державного бюджету Комітету з питань бюджету Леся Забуранна.

"Новина про підвищення проїзду в громадському транспорту столиці у 2,5 рази шокувала кожного українця – і не лише киянина. Чи згодні кияни на такі зміни? Абсолютно ніхто не дбає про інфраструктуру Києва – місто стоїть в заторах, немає якісного транспортного обслуговування. Людям надзвичайно важко доїхати до місця роботи", - повідомила Леся Забуранна.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нардепи - скріншот
Нардепи - скріншот

Як підкреслила нардеп, у таким спосіб київська влада показує своє ставлення до киян і зневагу до людей – в часи пандемії, коли багато людей має проблеми з роботою.

"А тепер уявіть, що жителі Троєщини і Виноградаря, куди роками обіцяють провести гілку метро, мають сплачувати 80 грн, щоб доїхати до роботи. При цьому, ми бачимо здорожчання вартості будівництва Шулявського шляхопроводу в 4 рази, історію Подільсько-Воскресенського мосту – який дорожчає, але не добудовується", - зазначила з трибуни Голова підкомітету з питань видатків державного бюджету.

Роботи на Шулявському мосту, Знай.uа
Роботи на Шулявському мосту, Знай.uа

Підвищення не допустять: попереду – повний аудит

Крім того, спікер повідомила, що фракція "Слуга Народу" ініціює повний аудит транспортної галузі столиці – включаючи, і київську підземку.

"Ми однозначно будемо ініціювати недопущення підвищення вартості тарифів – ми не допустимо це в Києві. І ми не допустимо цей ганебний приклад у всій Україні", - зазначила з трибуни Парламенту Леся Забуранна.

Нардепи - скріншот
Нардепи - скріншот

Позицію монобільшості спікер виклала і у своєму пості на Фейсбуці.

"Представники "Слуги Народу" в Києві виступають проти підвищення цін на проїзд в Києві. Наразі шукаємо юридичні механізми, як цього не допустити та також будемо ініціювати проведення повного аудиту функціонування громадського транспорту Києва та Київського метрополітену, зокрема!", - написала нардеп.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

Чи відреагують представники столичної влади на заяву народних обранців та подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що в Раді б'ють на сполох: мігранти з Білорусі можуть накрити Україну – "болота і ліси" не замінять реальний кордон.