Дмитро Разумков повідомив цікаві новини

Як і передбачали експерти, на шляху колишнього очільника Верховної Ради не обійшлося без "палок в колеса" з боку ОП та керівництва фракції монобільшості. Як, власне, і намір Дмитра Разумкова створити власну політичну партію. Про це сьогодні він особисто повідомив в ході брифінгу, що відбувся 17 листопада в кулуарах Верховної Ради.

Дмитро Разумков - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)
Дмитро Разумков - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)

Створення партії, цілі і "пиріг"

Більшість членів новоствореної "Розумної політики" приєдналися до брифінгу ексочільника Парламенту – решта на момент виступу була у відрядженні.

"У нас – представники різних регіонів, різних Комітетів і фракцій. Але головною об'єднуючою ціллю є більш ефективна робота Парламенту і впровадження реформ, що турбують людей, і допомога у тих випробуваннях, з якими зараз стикаються українці. І, я впевнений, що це тільки початок – людей, які цінують те, з чим вони йшли до влади, буде ставати більше", - зазначає Дмитро Разумков.

Брифінг - скріншот
Брифінг - скріншот

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами ексспікера ВРУ, до переліку основних пріоритетних напрямків депутатського об'єднання, увійдуть: тарифи, ковід-допомога, подолання економічної кризи, безпека на кордонах і на фронті тощо.

"Партію створювати ми будемо. Та, на відміну від наших колег, у нас немає бажання нічого від когось відкушувати. В тому числі, і від "бюджетного пирога". Парламент повинен функціонувати не так, як хочеться голові тієї чи іншої фракції або президенту держави, а як єдиний організм – він має залишатися незалежною інституцією", - наголосив в ході виступу Дмитро Разумков.

Дмитро Разумков - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)
Дмитро Разумков - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)

Склад у понад 200 нардепів і "подарунки"

Не оминув увагою ексочільник Парламенту і нещодавню заяву голови фракції "Слуга Народу" Давида Арахамії про те, що він також може увійти до складу "Розумної політики".

"Ми розглянемо з колегами заяву Давида Георгійовича, але я не впевнений, що він буде відповідати нашим головним принципам. Подивимося, розглянемо і приймемо виважене рішення щодо його участі. Але тут треба буде все ж таки в чергу ставати. Колеги, готові приєднатися, підходять і зі "Слуги Народу", і з інших фракцій", - відзначає Дмитро Разумков.

Давид Арахамія, фото: Facebook
Давид Арахамія, фото: Facebook

Також колишній Глава Верховної Ради підкреслив, що меж у складі його МДО немає – а кількість його членів згодом може доходити і до понад 200 нардепів.

"Я хочу подякувати всім колегам за те, що не дивлячись на той тиск, що відбувався з Офісу президента і фракції, та "перемовини", уговори, які лунали багато тижнів, вони все ж таки свої внутрішні принципи змогли відстояти. Говорили: "Всі розійдуться!". Ні, нікуди ніхто розходитися не буде – такого подарунку робити їм ніхто не буде", - наголосив ексочільник Парламенту.

Брифінг - скріншот
Брифінг - скріншот

Нагадаємо, на момент подачі звернення про створення МДО "Розумна політики" до його складу входило 25 народних обранців.

Вчора заяву про вихід з цього депутатського об'єднання написав представник фракції "Батьківщина" – секретар Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Володимир Кабаченко.

"Розумна політика", склад - скріншот
"Розумна політика", склад - скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.