Звіт має відбутися вже цієї п'ятниці

Все частіше hot-news випусків міжнародних новин стають події з кордонів Білорусі – щодня потік мігрантів лише більшає. Сьогодні до цієї теми привернули увагу і у Верховній Раді. І, як виявилося, ситуація в Україні наразі – не з кращих: мешканці населених пунктів поблизу сусідньої Білорусі вже б'ють на сполох, а представники Уряду реальну загрозу поки лише "тихенько замовчують і ховають очі в пісок". Подробиці з'ясовували Знай.ua.

Верховна Рада, Олександр Корнієнко - фото ВРУ
Верховна Рада, Олександр Корнієнко - фото ВРУ

Ліси і болота – не аргумент

Жителі селищ на кордоні з Білоруссю вже б'ють на сполох.

"В Рівненській області є село Городище – воно фактично на кордоні з Республікою Білорусь. І, окрім платіжок і стану лікарень, тут обговорюють ще і ситуацію на кордоні. Що ми будемо робити у разі, якщо болота і ліси не захистять? А саме цей аргумент я часто чую від колег: "Не переживайте – ландшафтні перепони не дозволять мігрантам накрити Україну", - зазначає заступник Голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Соломія Бобровська.

Біженці, кордон з Білоруссю - фото inРoland
Біженці, кордон з Білоруссю - фото inРoland

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

За словами нардепа, цей позитивний прогноз, насправді, далекий від реальності.

"Ліси і болота, навпаки, є найкращим способом перетину і так фактично неіснуючого кордону. А мігранти, що можуть піти сюди потоком, можуть стати ще і державним інструментом в гібридній війні", - повідомила секретар Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Соломія Бобровська.

Іскандери Кремля і виклик міністрів

Як відзначила спікер, увага ЄС зараз прикута не лише до східних кордонів України, де Росія останнім часом активно нарощує війська.

"Окрім того, Білорусь просить у Кремля поставити на західний кордон іскандери – які вже стоять, до речі, в Калінінграді і Криму. Питання – що зробив наш Уряд, тихенько замовчуючи і ховаючи очі в пісок?", - наголошує заступник Голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО.

Іскандер, війська - фото Мілітарний
Іскандер, війська - фото Мілітарний

Головною вимогою нардепів став виклик представників Кабміну, діяльність яких сконцентрована на вирішенні "кордонних" питань.

"Уряд має доповісти Парламенту не лише про те, яким чином ми будемо будувати кордон. А він мав будуватися ще вчора – це не так складно зробити 7-пунктовий розмежувальний кордон. На кшталт величезного проекту "Стіна", який був провалений на межі з Харківською областю", - підкреслює спікер.

Соломія Бобровська - фото з Фейсбук
Соломія Бобровська - фото з Фейсбук

Звіт 2 профільних міністрів має відбутися в залі Верховної Ради вже цієї п'ятниці, 19 листопада.

Денис Шмигаль - фото Кабмін
Денис Шмигаль - фото Кабмін

На Годині запитань до Уряду очікується виступ міністра внутрішніх справ та міністра економіки.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що нардепів "притиснули" за сертифікати: в Раді запрацювали спецпункти перевірки – огляд починають з парковки.