Президент Володимир Зеленський виділив 3 млрд гривень на державну допомогу для вакцинованих українців, які найбільше постраждали під час карантинних обмежень через пандемію.

Глава держави повідомив добру новину для всіх українців-госпіталізація хворих коронавірусом знизилася на 13%. Зеленський додав, що вперше за останні 13 місяців кількість виписаних і видужали людей більше, ніж госпіталізованих. Статистика COVID - 19 за минулий тиждень також є приводом для радості - число хворих знизилося на 6%.

Лікарня, фото: Hromadske
Лікарня, фото: Hromadske

Володимир Зеленський вирішив створити програму для підтримки тих, хто найбільше постраждав під час карантину - працівників у сферах креативного, спортивного та транспортного сектору економіки. Кожен, хто встиг зробити дві дози зможе отримати одну тисячу гривень через додаток "Дія". Програма стартує 19 грудня, з держбюджету на неї виділили близько 3 млрд гривень. Поки це стосується тільки "обраних", але за словами Президента, зовсім скоро державну допомогу зможуть отримати і всі українці.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ми писали про те, що Володимир Зеленський обнадіяв наляканих українців у "червоних" зонах: "Спостерігається стабілізація"

Нагадавши, нардепи зі "Слуги народу" обрали нового голову, і це не Микола Тищенко: єдиний кандидат

Як повідомляв Знай.uа, в "Дії" доступні нові сертифікати: оновіть і перевірте

Також портал Знай.uа писав, що українці вимагають відкрити школи: тисячі батьків ризикують роботою, а на нянь "спустили" всі збереження – назрівають масові протести