Якщо ви ще не встигли купити автівку, але плануєте - поспішайте, адже зараз найкращий час для покупки вживаного автомобіля. За прогнозом експерта, уже з початку 2022 року ціни стрімко зростуть в середньому до 15%

Про це повідомляє UBR.ua.

У жовтні цього року лідерами продажів на внутрішньому ринку України стали Daewoo Lanos, а серед пригнаних з Європи і США-Volkswagen Passat, свідчать дані Auto.Ria. Експерт Володимир Валуйський пояснив причини вибору українців і зростання цін на машини, адже дорожчі варіанти переважна більшість не може собі дозволити.

Машини. Фото: Immigrant Austria
Машини. Фото: Immigrant Austria
Машини. Фото: Immigrant Austria

У трійку лідерів продажів жовтня серед б / у автомобілів увійшли:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
  • Daewoo Lanos, який можна було купити за середньою ціною в $3100;
  • Volkswagen Passat-в районі $11 600;
  • Skoda Octavia, вартість якої в середньому склала $7000.

Українці також досить активно купували й інші бюджетні марки-Volkswagen Golf, ВАЗ 2109/99, Renault Megane, Chevrolet Aveo/Vida, Ford Focus, Opel Astra і Skoda Fabia.

На пожвавлення внутрішнього ринку авто значно вплинув карантин, зазначає Володимир Валуський, адже українцям довелося стикнутися із обмеженнями у громадському транспорті, що спонукало купувати їх нові машини. Попит на варіанти до $5000 серед його клієнтів за останній місяць збільшився в кілька разів.

"Однією з головних причин є нововведення щодо обмеження пересування на громадському транспорті у великих містах України для тих, у кого немає сертифіката вакцинації. В таких умовах покупка машини є незапланованим рішенням, тому і бюджет виділяється мінімальний", - вважає експерт.

Також українці часто купують вживані та імпортовані з Європи і США автомобілі.

За оцінками аналітив, в жовтні з них частіше за інших в Україні купували Volkswagen Passat, Volkswagen Golf і Skoda Octavia. Наступні позиції в рейтингу популярності зайняли Renault Megane, Ford Focus, Opel Zafira, Audi A6, Opel Astra, Renault Scenic і Audi A4.

Що стосується цін, уточнює експерт, в проміжку місяць-два покупці різниці не побачать. Але якщо порівнювати їх з минулим роком - ціни на популярні моделі виросли на 5-15% в залежності від сегмента. Тому він переконаний, що є всі логічні передумови чекати подорожчання уже з початку наступного року.

Нагадаємо, без сертифікації та патрульні у кущах: у поліції розвінчали 4 найпопулярніші міфи про TruCam.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям показали унікальний прототип Запорожця: міг влаштувати конкуренцію BMW.

Також "Знай.ua" писав, 170 тисяч гривень за "євробляху": що чекає на водіїв, які пропустили пільговий період розмитнення.