Правоохоронці розвіяли найпопулярніші міфи та чутки про вимірювання швидкості за допомогою приладу TruCam.
Про це розповіла пресслужба МВС України.
За час використання приладу для вимірювання швидкості TruCam навколо нього з'явилося чимало чуток та міфів. Саме тому у поліції вирішили розвінчати найпопулярніші з них.

Поліція, фото: скріншот з відео
Поліція, фото: скріншот з відео

Чутки 1. Поліцейські за допомогою ефекту косинуса та поправочного коефіцієнта впливають на точність вимірювання.
У поліції розповіли, аби уникнути зловживання приладом поліцейський вже не має можливості вносити зміни до налаштувань поправочного коефіцієнта (відстань до дороги). Прилад самостійно і автоматично визначає його.
Чутки 2. TruCam не сертифікований
Даний прилад отримав сертифікат затвердження типу засобів вимірювальної техніки від 29.08.2012 № UA-MI/1-2903-2012. Законодавством не передбачено повторного проходження даної процедури для приладів, які вже були завезені на територію України та введені в експлуатацію.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Чутки 3. TruCam не пройшов повірку.
Правоохоронці зазначають, що всі прилади, що використовують, пройшли повірку. Проведення повірки передбачено Порядком проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів затвердженим наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 08.02.2016 № 193.
Чутки 4. Патрульні будуть ховатися в кущах і повернення ДАІ.
Прилади TruCam використовуються відкрито. Адже поліція навіть публікує карти ділянок, де їх використовують. Також для водіїв стоять попереджувальні знаки, а службовий автомобіль на синіх проблискових маячках.