З 11 листопада закінчився період, коли на пільгових умовах дозволялося легалізувати авто на іноземних номерах. Тепер кожен, хто не встиг, або не захотів розмитнити свою автівку на "євробляхах", буде проходити цю процедуру за звичайним тарифом. Про це йдеться у ранковому сюжеті "Сніданку з 1+1".

Пільговий період розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації стартував влітку, 15 червня, після ухвалення відповідної постанови парламентарями. Формула вартості такої реєстрації складалася з декількох параметрів: вік автомобіля, об’єм двигуна і тип двигуна, при чому чим більше двигун – тим більше вартість розмитнення. Процедура обкладалася ПДВ у розмірі 20% від вартості автомобіля плюс 8500 так званого штрафу.

Розмитнення: скриншот youtube ТСН
Розмитнення: скриншот youtube ТСН

За показниками митного відомства за час, коли діяли пільгові тарифи, було розмитнено 66 тисяч автомобілів, а надходження до бюджету України склали 2 мільярди 300 мільйонів гривен. Однак, цей показник насправді – це не більше десятої частини усіх автівок, що перебувають на території нашої держави.

Слід зазначити, що учасники бойових дій ще можуть скористатися пільговим тарифом, адже для них його було подовжено до 8 лютого. За словами митників, ця категорія водіїв найпоширеніша серед користувачів "євроблях".

Автомобілі: скриншот youtube ТСН
Автомобілі: скриншот youtube ТСН

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Відсьогодні власників нерозмитнених авто з європейською реєстрацією знову почнуть штрафувати. Причому штрафи повернуть до тих сум, які були раніше, і за "євробляху" довдеться викласти 170 тисяч гривень. У тих, хто не розмитнив авто, є три варіанти. Або позбавитися своєї автівки - вивезти за кордон і там продати, або заплатити штраф і все ж розмитнити, але не за пільговим тарифом. Якщо ж водій продовжить і далі ганяти на "євроблясі" без розмитнення, на нього накладуть штраф, а автівку конфіскують.

Знай.ua нагадує: Один день на розмитнення або 170 тисяч штрафу: "євробляхам" дали останній шанс

Як раніше повідомляв Знай.ua: Останні "пільгові" дні: за нерозмитнені "євробляхи" українцям пригрозили штрафом у 17 тисяч та конфіскацією

Також Знай.ua писав: 150 км/год і заборгованість за порушення ПДР: в яких випадках можуть забрати авто, коментар експертів