На сайті президента України з'явилася Нова петиція, в якій пропонується розглянути і підтримати проект про скасування математики як обов'язкового предмета на ЗНО в 2022 році.

Її автором виступила Козинець Анастасія Дмитрівна, і з'явилася ініціатива на сайті в п'ятницю, 12 листопада. Її вона безпосередньо адресувала президенту Володимиру Зеленському і Міністерству освіти від імені столичної гімназії.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

Учні попросили розглянути знову і підтримати проект, який стосується обов'язково скасування математики як обов'язкового предмета.

Введення даної дисципліни створює обмеження для всіх учнів, які мають гуманітарний склад розуму, і планують вступати на спеціальність, де математика не потрібно.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Скрін, відео YouTube ЗНО
Скрін, відео YouTube ЗНО

"Вся секція гуманітарних спеціальностей не передбачає вступний іспит з математики. Підготовка до ЗНО з цього предмету учнями, які мають на меті вступити до гуманітарного вузу і зосереджують велику частку своїх зусиль на підготовку до складання дисципліни, що не входить до переліку вступних іспитів, знижує рівень продуктивності, що в свою чергу може позначитися на результатах ЗНО з спеціальностей, які учневі необхідні. Математика як різновид знання використовується людьми різних спеціальностей тільки в дуже вузькому колі ситуацій" - йдеться в повідомленні.

ЗНО, фото: скріншот з відео
ЗНО, фото: скріншот з відео

Далі українка навела ще кілька приводів, чому потрібно скасувати дане рішення. За кілька днів його підтримало 190 осіб, і якщо петиція набере 25 тисяч підписів за три місяці, президент буде зобов'язаний його розглянути.

ЗНО / скріншот з відео
ЗНО / скріншот з відео

Учні скаржаться, що повідомили про це раптово, і в школі не вистачає тих знань, щоб нормально здати предмет. Кожен вже визначився з предметами, які вони хочуть здавати, і тут несподіваний "сюрприз".

Нагадаємо, що українські студенти просять скасувати обов'язковий іспит з іноземної мови

Раніше повідомлялося, що доогда українці відпочиватимуть у 2022 році: календар вихідних та святкових днів

Також, в Мінсоцполітики пообіцяли індексацію пенсій для всіх у 2022 році