Міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі Українського радіо заявила, що у міністерства є цілий план з підвищення пенсій на 2022 рік.

За словами очільниці Мінсоцполітики, у березні буде проведено індексацію. Вона напряму залежить від теперішньої інфляції.

Марина Лазебна, кадр з відео: facebook.com/MLSP.gov.ua
Марина Лазебна, кадр з відео: facebook.com/MLSP.gov.ua

"Пенсії не повинні знецінюватися, потрібно підтримувати їхню купівельну спроможність. Ми розробили законопроєкт 4668 про індексацію пенсій для всіх пенсіонерів, який Верховна Рада прийняла у першому читанні. Всі депутати підтримують цей законопроєкт і, якщо його приймуть у цьому році, то вже у березні проіндексують пенсії для всіх", – сказала Марина Лазебна.

Марина Лазебна також зазначила, що зараз в Україні необхідно впроваджувати другий рівень пенсійної реформи. Міністерка зазначила, що зараз у 77 країнах світу впроваджена система накопичувальної пенсії. При цьому накопичення людей в деяких з цих країн більші, ніж ВВП.
В Україні ж поки існує єдина солідарна пенсійна система, коли всі працюючі сплачують внески, які йдуть на виплату пенсій. Однак, на сьогодні мінімальний страховий внесок – 1200 гривень, а прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність – 1854 гривні.

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

"Тобто мінімальний внесок на третину менше навіть розрахункового прожиткового мінімуму для непрацездатних. А співвідношення пенсіонерів та працюючих майже 1:1. Тому потрібно збалансувати солідарний рівень, залежний від демографії. Доповнити його накопичувальним, щоб молодь мала гідну пенсійну перспективу, маючи накопичення на своїх рахунках" - прокоментувала Марина Лазебна.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, українка залишилася без пенсії, незважаючи на шкідливу професію - "Продовжуйте працювати". Жінка 10 років гарувала у психінтернаті медсестрою заради подвійного стажу, а їй відмовили у пенсії

Раніше Знай писав, що пенсіонерів у 2022 прирекли на бідність: Кабмін зібрався урізати мінімалку. У 2022 році розмір пенсій в Україні не досягне навіть межі бідності.

Також Знай повідомляв, трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року.