Абітурієнтів, які вступатимуть до вищих навчальних закладів вже влітку 2022 року, чекає неприємний сюрприз - Міністерство освіти вирішило розширити перелік спеціальностей, для яких математика буде обов’язковим предметом для вступу. Відповідний перелік спеціальностей оприлюднили на сайті відомства.

Це означає, що майбутні абітурієнти змушені будуть підготуватися до ЗНО з цього предмету та обрати його для вступу наступного року.

Охочим отримати вищу освіту треба буде подавати сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів, або ж двох, якщо на спеціальність також передбачено творчий конкурс. Перший конкурсний предмет - це українська мова, або ж українська мова і література.

Однак математику додали до обов’язкових предметів низки інших спеціальностей, які раніше не передбачали такої умови: політології, журналістики, соціальної роботи, соціального забезпечення.

Так само змушені терміново готуватися до ЗНО з математики й ті, хто планував вступати на спеціальності в галузі «Міжнародні відносини» та «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Раніше передбачалося складання кількох предметів на вибір.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Відповідно, ЗНО з математики знадобиться вступникам на спеціальності, які напряму пов'язані з інформаційними технологіями, інженерією, комунікаціями, виробництвом, будівництвом, соціальною роботою, транспортом тощо.

Скрін, МОН
Скрін, МОН

Скрін, МОН
Скрін, МОН

Ранее мы писали о том, что украинцы мерзнут в собственных квартирах, пока власти не спешат начинать отопительный сезон: "Холод собачий".

Напомним, что риск непривитых заболеть в 6 раз больше: украинцам показали отделение для больных ковидом.

Как сообщал Знай.ua, учительница "доганялась" водкой вместо кофе прямо на уроке: к концу дня не могла разговаривать.

Также портал Знай.ua писал, что украинцы требуют убрать математику из ВНО-2022: "Подготовиться нереально".