Багато українців стурбовані новими платіжками, які незабаром прийдуть за опалення. Однак тепер тривогу викликають не тільки суми в квитанціях, а й сам факт наявності цього дорогоцінного тепла в будинку. Так, за словами глави українського уряду Дениса Шмигаля, у Кабміну є кілька сценаріїв для спокійного проходження опалювального сезону 2021-2022.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Опалення. Фото: liga.net.
Опалення. Фото: liga.net.
Опалення. Фото: liga.net.

Повідомляється, що під час засідання уряду в середу, 3 листопада, про "спокійні сценарії опалювального сезону" в державі запевнив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Будемо говорити відверто, що осінньо-зимовий період буде складним. Але уряд підготував кілька різних сценаріїв, щоб ми все-таки спокійно його пройшли", – сказав Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Глава Уряду підкреслив, що зараз у світі – енергетична криза. У Китаї тривають блекаути, а в Європі зупиняються підприємства.

"Це наслідки цієї кризи і підвищення цін на енергоресурси. Ціни на газ в Європі - на історичному максимумі, а вугілля в порівнянні з минулим роком подорожчало мінімум втричі", – констатував прем'єр.

Денис Шмигаль - фото Кабмін
Денис Шмигаль - фото Кабмін

Разом з тим Денис Шмигаль заспокоїв, що тарифи для людей залишаться стабільними.

"Жодних підвищень не передбачено. І центральна, і місцева влада взяли на себе зобов'язання, щоб підтримати людей. Перед нами всіма стоїть завдання забезпечити достатню кількість енергоресурсів, щоб вся країна була з теплом", – підкреслив глава Кабміну.

Скрін, відео YouTube опалення
Скрін, відео YouTube опалення

Цієї зими гарантом безперебійного проходження опалювального сезону, на переконання прем'єр-міністра, стане атомна енергетика.

"Для балансування системи уряд координує процес збільшення закупівлі вугілля. Міністерство енергетики активізує роботу для збільшення власного видобутку. Координація всіх відомств відбувається в щоденному режимі", - запевнив Денис Шмигаль.

Раніше повідомляли, зимові тарифи на газ, додаткові субсидії та соціальна допомога через "Дію": Денис Шмигаль про головні зміни листопада.

Як повідомляв Знай.uа, 2600 проти 860 гривень: українці зажадали підвищити суму виплат на дітей до 3 років, прожити нереально.

Знай.uа писав, прогноз погоди на початок листопада: яким буде останній місяць осені і чи почнуться морози раніше терміну.