Вибори. Фото: Голос.uа
Вибори. Фото: Голос.uа
Вибори. Фото: Голос.uа

Пускатимуть без вакцинації та ПЛР-тестів: українців порадували новиною

У Харківському виборчкомі повідомили, що на виборчі дільниці можуть пускати без сертифіката від вакцинації і негативного ПЛР-тесту. Дану інформацію голова Харківської виборчої комісії Олена Матвієнко на передачі Шустер Лайв.

Велесова ніч, фото "Всвіті"
Велесова ніч, фото "Всвіті"

Велесова ніч 2021: запаліть вдома свічку і приготуйте вечерю для померлих родичів на "український Хеллоуїн"

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Останнім часом в Україні все частіше відзначають закордонне свято Хеллоуїн, в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Деякі ставляться до його святкування вкрай негативно, відзначаючи що це "чуже", запозичене свято. Однак, українці запозичили лише назву, адже раніше у наших предків був свій Хелловін. Існував він за часів вірування у різних богів і звався Велесова ніч.

Злата Огнєвіч, фото: Instagram
Злата Огнєвіч, фото: Instagram

Злата Огнєвіч пірнула в басейн через сльози на "Холостячці"

Огнєвіч поділилася альтернативною назвою останньої церемонії троянд. Заради цього знаменитість навіть опинилася в басейні з трояндочкою.

Військові ЗСУ, скріншот: YouTube
Військові ЗСУ, скріншот: YouTube

Військовий квиток помістять в "Дію", папірець замінить Military ID: коли впровадять і як це працюватиме

Для всіх українців, які мають відношення до військової служби, з'явилися важливі новини. Так, на порталі "Дія" і можливо, в мобільному додатку, може з'явитися цифровий військовий квиток - Military ID, який замінить військовий квиток і приписне свідоцтво.

Переведення годин, фото: Знай.ua
Переведення годин, фото: Знай.ua

Україна переходить на зимовий час: куди крутити стрілки

Україна переходить з літнього на зимовий час. Тому не забудьте перевести свій годинник на одну годину назад. З суботи на неділю, з 30 на 31 жовтня, Україна перейде на зимовий час. Українцям стрілки годинника потрібно буде перевести на годину назад.

Польща, скріншот youtube "5 канал"
Польща, скріншот youtube "5 канал"

Поляки в Україні поскаржилися на утиски: МЗС України здивоване і зробило заяву

За повідомленням заступника Міністра закордонних справ Польщі, поляки, які живуть в Україні, піддаються гонінням і дискримінації щодо доступу до освіти рідною мовою і свободи слова, а також свободи віросповідання. Про це чиновник заявив виданню dziennik.pl.