Для всіх українців, які мають відношення до пенсійних виплат, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що з 1 жовтня 2021 року пенсіонерам у віці від 75 до 80 років повинні будуть додатково виплачувати по 400 гривень.

Однак це далеко не останній перерахунок пенсій у 2021 році. Відомо, що починаючи з 1 грудня буде ще два підвищення, проте вони торкнуться далеко не всіх.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України в мережі Facebook.

Перерахунок пенсій у 2021 році в Україні, скріншот: pfu.gov.ua
Перерахунок пенсій у 2021 році в Україні, скріншот: pfu.gov.ua

Так, згідно з опублікованим графіком, в 2021 році вже підвищували пенсії кільком віковим категоріям. З 1 грудня розмір виплат змінять двом категоріям літніх українців:

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

- для пенсіонерів віком від 65 років зі стажем 35 років для чоловіків і 30 років для жінок мінімальна пенсія зросте до 2600 грн у зв'язку із зростанням мінімальної зарплати (з 6 тис. до 6,5 тис. гривень);

- для всіх категорій пенсіонерів буде підвищено рівень мінімальної пенсії на 4,34% (з 1854 до 1934 грн) у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму; зросте і розмір доплат і надбавок.

Скрін, відео YouTube пенсіонерка
Скрін, відео YouTube пенсіонерка

Український парламент планує визначити дату так званої щорічної індексації пенсій - 1 березня, старт у 2022 році. Також з 1 грудня українцям підвищать розмір мінімальної пенсії з 1934 до 2027 грн. Разом з тим максимальна пенсія збільшиться на 930 грн.

Перерахунок пов'язаний з підвищенням прожиткового мінімуму. Найменше отримають ті, хто зараз живе на мінімальну виплату. Разом з тим за законом максимальна пенсія обмежена 10 мінімальними. З 1 грудня вона підніметься з 19 340 до 20 270 грн.

Раніше повідомляли, масовий збій в Instagram: що сталося з відео і додатком після неполадок.

Як повідомляв Знай.uа, українцю впарили чіпси з цвіллю і зіпсували вечірку: 800 гривень - у сміттєвий бак.

Знай.uа писав, у ПФУ розповіли про виплати в жовтні: хто і скільки тепер отримуватиме.