До нової хвилі пандемії коронавірусу українська система охорони здоров'я готова краще, ніж восени минулого року, проте може і не впоратися, якщо українці не робитимуть щеплення. У випадку слабкої вакцинації кількість нових випадків буде тільки зростати.

Про це заявив глава українського МОЗ Віктор Ляшко в ефірі програми "Свобода слова" на одному з телеканалів.

Віктор Ляшко, кадр з відео
Віктор Ляшко, кадр з відео

На даний момент Україна підготувала 90 тис. ліжок. Ситуація з киснем в Україні, стверджує міністр, не настільки критична. У мережі надалі постійно буде оновлюватися інформація, де його можна взяти.

Однак, зазначає Віктор Ляшко, новий британський штам є вкрай підступним. Тому для його подолання кисню потрібно в п'ять-шість разів більше ніж торік. Наразі небезпечний варіант штаму Дельта вже зафіксували у Львові, Тернополі та Києві.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Поки ж правоохоронці направили сили на боротьбу з фальсифікаторами covid-сертифікатів. Відкрили вже понад 800 кримінальних правопорушень та залучили до перевірок 1 200 мобільних бригад.

"У 90% випадків громадян просто обманюють: наносять зображення або QR-код, а потім поліцейські або прикордонники виявляють, що цих даних немає в жодній базі", – пояснює міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Денис Монастирський - фото з Фейсбук
Денис Монастирський - фото з Фейсбук

Покарання, стверджує генеральний прокурор Ірина Венедиктова, за підробку covid-сертифікатів залежить від судів.

"Судді по-різному ставляться, тому десь в країні ми бачимо штрафи на суму 850 тис. грн, десь - на 34 тис.грн, а десь вироки з обмеженням свободи",-говорить Ірина Венедиктова.

Раніше повідомляли, заступник глави МВС Євген Єнін розповів про підроблені сертифікати і тести: як покарають порушників.

Як повідомляв Знай.uа, "забиті" реанімації з пацієнтами-жодного вакцинованого: лікарі закликають українців одуматися і не "грати" зі смертю.

Знай.uа писав, нещеплених українців будуть усувати від роботи: офіційна постанова Кабміну.