Податкова служба України з 2022-го запровадить непрямі методи контролю доходів населення. таким чином під перевірки потраплять всі дорогі покупки.

То ж, щоб придбати квартиру, українцям доведеться пояснити джерело надходження цієї суми, що буде вкрай складно зробити, якщо зарплата була "сірою", пише "Уніан".

Зазначається, що для початку перевірки, податковій службі не потрібно звернення банку з приводу грошових операцій, здійснених тим чи іншим клієнтом. Служба самостійно буде давати запити в банки з приводу фінансових операцій клієнтів.

Податкова перевірить дорогі покупки, кадр з відео
Податкова перевірить дорогі покупки, кадр з відео

В окремих випадках звертатимуться в правоохоронні органи та податкову. Мова йде про ситуації, коли банку вдалося розкрити фінансові махінації свого клієнта. Банк буде зобов'язаний проводити перевірки й стежити за операціями свого клієнта, а також переконатися, що свої гроші клієнт заробив легально.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто додати, що 15 червня 2021 року Верховна Рада прийняла закон Про добровільне одноразове декларування активів фізичних осіб (№5153). Декларування проводитиметься з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року.

У зазначений проміжок часу потрібно подати декларацію і заплатити збір, щоб бути звільненим від відповідальності за ухилення від сплати податків.

податкова міліція, скрін з відео "Схем"
податкова міліція, скрін з відео "Схем"

Нагадаємо, українців, які порушують обмеження "червоної" карантинної зони, строго каратимуть: 170 тисяч грн штрафу і закриття. В Україні порушники обмежень "червоної" карантинної зони, можуть отримати солідний штраф за недотримання правил

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid. Міністерство охорони здоров'я України вирішило розширити список професій, працівники яких підлягатимуть обов'язковій вакцинації від коронавірусу

Також "Знай.ua" писав, обурений батько показав "голодний" обід для школярів - окраєць хліба і прозорий супчик: "Їм не соромно". Батько учня поскаржився на "ситні" обіди, які отримують діти у шкільних їдальнях.