Відомий український синоптик Наталка Діденко дала невелике інтерв'ю, в якому розкрила подробиці своїх прогнозів, і чому не робить довгострокові.

Про це повідомляє iнформаційний портал Парламент.uа.

Журналісти запитали у жінки, навіщо її колеги роблять довгострокові прогнози, так як прекрасно розуміють, що це не більше, ніж ворожіння на кавовій гущі, і найчастіше ситуація може десять разів змінитися.

Наталка Діденко, фото: Facebook
Наталка Діденко, фото: Facebook

Наталка Діденко лаконічно відповіла, що не знає, але в мережі дуже багато фейків і зіпсованих прогнозів. Сама жінка такі робити не ризикує.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Далі запитали стосовно масштабних лісових пожеж і потопів, яких цього року на щастя обійшлося обійти, хоч за рік до цього багато областей страждали. З чим же це пов'язано.

"Кліматичні та синоптичні умови розвиваються по синусоїді. Є посушливі роки і дощові. Так само і взимку-більш холодні і тепліші. Це циклічність, яка є абсолютно нормальною. Але знову ж таки повторюся-прогнозувати на місяць або на сезон сьогодні малоймовірно " - розповідає Наталка Діденко.

Наталка Діденко, фото: Фейсбук
Наталка Діденко, фото: Фейсбук

В кінці жінку попросили зробити короткостроковий прогноз на найближчі п'ять днів. Вона зазначила, що тиждень в синоптичному плані досить цікавий, адже українців чекає "солодкий літній сон".

Київ, фото: Знай.ua
Київ, фото: Знай.ua

Все через короткострокове потепління від 14 до 18 градусів тепла. А ось після суботи очікується вже сильне похолодання, найімовірніше вже справа йде до мінуса.

Нагадаємо, глобальне потепління вже впливає на рослини України - чи будемо збирати банани під Києвом

Як повідомляв Знай.ua, українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років

Також Знай.ua писав, вдарять морози і випаде перший сніг: в Україні очікується найхолодніша осінь