Українським лікарям планують підняти платню наступного року - мінімальний розмір складе близько 700 доларів, за актуальним курсом валют - це майже 18,5 тисяч гривень.

Про таке рішення заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

Кабмін України з держбюджету-2022 планує виділити на видатки Міністерства охорони здоров'я до 193,7 млрд грн. - це на 14,4% більше, ніж торік. Частина з цієї немаленької суми піде на підвищення зарплат українським лікарям і всім медичним працівникам - не менше 18,5 тисяч гривень.

"Для тих же лікарів ми в наступному році середню зарплату зробимо на рівні 800-900 доларів, а мінімальна - на рівні 700 доларів", - заявив прем'єр-міністр.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Також, за словами Дениса Шмигаля, на сьогоднішній день, Україна встановила абсолютний рекорд за розміром середньої зарплати - вище 500 доларів.

Раніше ми писали про те, що Віталій Кличко збирається заборонити невакцинованим киянам користуватися транспортом і ходити в кафе: "Більш жорсткі обмеження"

Нагадаємо, які "сюрпризи" готує українцям держбюджет-2022: вчителі та лікарі - без зарплат, учні - без книг

Як повідомляв Знай.uа, скандальний Кива перетворився на Дарта Вейдера з "Зоряних воєн" заради дня народження Путіна: "Так прибуде з вами сила"

Також портал Знай.uа писав, що українців покарають за підробку covid-сертифікатів: влетить не тільки лікарю. Українцям розповіли, що світить за підробку документів про вакцинацію.