Через стрімке зростання кількості хворих на коронавірус, частина України незабаром перейде в "червону" зону.

Про те як працюватимуть заклади розповів прем'єр-міністр України під час засідання уряду в середу, 6 жовтня.

Денис Шмигаль зазначив, що кілька областей України можуть перейти в "червону" зону карантину найближчим часом. Кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, якщо 100% співробітників і 100% відвідувачів повністю вакциновані.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

При цьому наголошується, що бізнес сам повинен перевіряти наявність ковід-сертифікатів. Також у поліції є спеціальний софт, за допомогою якого вони теж будуть їх перевіряти.

Навчальні заклади працюватимуть оффлайн, тільки якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації. Дитячі садки та 1-4 класи школи продовжать працювати у звичайному форматі.

На даний момент не повідомляється в яких областях посилять карантин. Відзначається, що в зоні ризику Харківська, Запорізька та Херсонська області. Також є шанси туди потрапити у Житомирської, Сумської, Хмельницької та Чернівецької.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадавши, що Covid-19 в Україні "плавиться" під теплом бабиного літа, антирекорди відступають: цифри МОЗ на 3 жовтня