Пенсії в Україні мають зрости в 2022 році. Урядом вже заплановано послідовно підвищувати пенсії, повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

За її словами, наступного року мінімальні пенсійні виплати у людей віком старше за 70 років при наявності страхового стажу 35 років у чоловіків та 30 років у жінок будуть не меншими за три тисячі гривень.

Переіндексація виплат відбудеться з 1 березня для всіх без виключення пенсіонерів, за однаковими правилами. Підвищенню сприятиме і програма вікових доплат до пенсій, якою потроху охоплюють громадян віком від 70 років.

Пенсіонер, скріншот: Youtube
Пенсіонер, скріншот: Youtube

Вона наголосила, що наразі відпрацьовуються три ключові позиції: відновлення справедливості в солідарній системі; запровадження обов’язкових пенсійних накопичень та стимулювання розвитку добровільних накопичень; забезпечення для кожної особи літнього віку доступності необхідних соцпослуг у гарантованому обсязі та якості відповідно до її індивідуальних потреб.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зараз готують проект закону про реформу системи державних гарантій підтримки доходів непрацездатних осіб.

«На часі справжня, а не параметрична пенсійна реформа», – додала Лазебна.

У коментарях до її повідомлення українці цікавляться подробицями реформи.

«Цікаво, а з чого накопичувати? З зарплат 10 тисяч мінус комунальні? а ще, як би дітей люди ростять...», «Варто звернути увагу і на пенсії батьків, що виростили, виховали дитину-інваліда. Дбаючи за дитину-інваліда, батьки змушені багато чим жертвувати, покладатися часто тільки на себе. Пенсії в таких батьків невисокі», - нагадують громадяни.

«А чому для держслужбовців планується тільки копійчана індексація, а не перерахунок пенсій, як для військовослужбовців? Ми що, ізгої в цій країні?», «Щодо "державних гарантій", то запитайте пенсіонерів-держслужбовців, які з 2008 року перерахунку не отримували, а відрахування з зарплати були не 1,5%, а 6%. А це, вважайте, накопичувальна пенсія, то де наші перерахунки і доплати? Зокрема, це пенсіонери соціальної служби, які працювали з пенсіонерами, інвалідами, а не у високих державних структурах. Так що "державні гарантії" тільки звучить непогано, а все інше – фікція», - обурені українці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року. Українським пенсіонерам пообіцяли доплати до пенсій і пояснили, хто скільки отримає вже найближчим часом

Також "Знай.ua" писав, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Українцям детально пояснили, хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні, який вже встиг налякати багатьох суттєвим здорожчанням тарифів на комунальні послуги