Нещодавно в Україні відзначили День вчителя. Тим самим людям, які вчать і часто просто виховують нове покоління в свято дарували різне - від квітів і до цукерок з лікером. Однак одними цукерками, як то кажуть, ситий не будеш.

Саме тому експерти з "Новини.Live" поділилися красномовною інфографікою, в якій можна побачити, скільки заробляють вчителі та їхні європейські колеги.

Про це видання повідомило у своєму Telegram-каналі.

Інфографіка "Новини.Live", скріншот: Telegram
Інфографіка "Новини.Live", скріншот: Telegram

Варто зазначити, що суми вказані в європейській валюті:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Україна - 210 (6 400 грн);

Сербія - 630 (19 400 грн);

Польща - 1200 (37 000 грн);

Німеччина - 5800 (179 000 грн).

Також варто нагадати нашим читачам, що нещодавно українцям розповіли про їхні обов'язки в школах в ролі батьків. Чи повинні вони здавати гроші на все, що скаже вчитель, або як обійти це питання. Спочатку відповіли на те, чи повинні вони здавати гроші на ремонт школи, де навчається їхня дитина.

Виявляється, що ні, і весь ремонт повинен здійснюватися за рахунок засновника. А засновником комунальних закладів освіти є територіальна громада, в особі місцевого органу влади. Ось вони і відповідають за те, щоб школа мала прийнятний зовнішній вигляд.

Раніше повідомляли, день вчителя 2021: алея "магії", гігант-листівка та емоційний фотосет - які сюрпризи підготували школярі.

Як повідомляв Знай.uа, 150 гривень за скромний букет: скільки українцям доведеться витратити на квіти на День вчителя.

Знай.uа писав, на охорону, прибирання та ремонт: у новій українській школі розповіли, чи законні побори з батьків.