Перша леді України Олена Зеленська часто ділиться важливими політичними новинами і своїми досягненнями для блага всієї країни на особистій сторінці в соцмережі Instagram, де за нею стежить 1,7 мільйонів людей.

Цього разу Олена підняла тему важливості безбар'єрності української мови. На честь Міжнародного дня загального доступу до інформації вона презентувала "Довідник безбар'єрності" в електронній версії, який покликаний зафіксувати нові норми безбар'єрної мови і стати гідом по коректному спілкуванню. Саме представників ЗМІ Олена закликала стати амбасадорами проекту, зазначивши, що завдяки зусиллям і впливу медіа в суспільстві починаються видимі зміни.

"Довідник безбар'єрності" - проект з відкритим кодом, доступний для використання і цитування, який можна доповнювати. Над ним працювали правозахисники, психологи, батьки, які виховують дітей з інвалідністю, українські та міжнародні експерти. Посібник доступний за посиланням.

"Нова етика – це про те, коли в мові немає місця дискримінаційним чи стереотипним фразам, коли ми розуміємо, що повага до людей виявляється не лише у словах, а й у жестах, емоціях чи погляді, коли наша щоденна взаємодія з іншими не створює штучних бар’єрів", - написала Олена Зеленська.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, Олена Зеленська закликала українців вчити другу мову і це не російська: "Стає невидимим"

Як повідомляв Знай.uа, топ порад від Олени Зеленської, як стати першою леді в реальному житті: "Доводити через силу"

Також портал Знай.uа писав, що "постаріла" Олена Зеленська знову з'явилася на обкладинці журналу: "Мовчати не можна"