Для жителів і гостей української столиці з'явилися важливі новини. Так, у Києві за місяць подорожчали деякі продукти харчування. Проте за оцінками експертів, деякі продукти все таки стали дешевшими.

Про це стало відомо завдяки офіційному повідомленню прес-служби Державної служби статистики.

Ціни на продукти, кадр з відео
Ціни на продукти, кадр з відео

Так, за місяць на дві гривні стали дорожче птахи (курячі тушки). В середньому кілограм коштуватиме 74,39 грн за 1 кг. Куряче філе подорожчало за місяць до 113,89 грн/кг, що на три гривні більше, ніж місяців раніше.

Морожена риба стала дорожче на 2,28 грн/кг. Тепер цей продукт обійдеться покупцеві в 91,99 грн за кілограм. Найбільше ціни підвищилися на ковбаси варені першого сорту. За місяць цей продукт став дорожче на 3,25 грн і тепер він обійдеться в 116,75 грн/кг.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Що стосується молочних продуктів, то їх підвищення цін також не обійшло стороною. Так, наприклад, літр молока подорожчав на 30 копійок. На 2,73 подорожчала сметана. Тепер літр обійдеться в середньому в 77,98 грн.

Супермаркет, кадр з відео
Супермаркет, кадр з відео

Також за місяць практично на п'ять гривень подорожчали яйця. За даними статистики, їх середня ціна в Києві становить 29,16 грн за десяток. Ціна на соняшникову олію також зросла практично на дві гривні. Зараз літр обійдеться покупцеві в 69,69 грн/л.

Крім цього, є і та категорія продуктів харчування, яка стала дешевше за місяць. Наприклад, м'які сири подешевшали на 5,22 гривні за 1 кг. В середньому кілограм обійдеться в 135,91 грн. Кілограм свинини зараз коштує 128,03, що майже на 1,50 менше, ніж місяць тому.

На п'ять гривень стала дешевшою картопля в столиці. Купити кілограм можна в середньому за 9,35. Також практично на п'ять гривень стали дешевшими яблука. Зараз кілограм обійдеться в 19,52 грн. На сім гривень впали ціни на буряк. Місяць тому його ціна за кілограм становила 17,56 грн, а зараз - 10,36 грн/кг.

Однак найбільше впала в ціні морква. За місяць овоч подешевшав на 11 гривень. Зараз кілограм обійдеться в 10,04 грн.

Раніше повідомляли, знайшли в дитячому харчуванні, кондитерських та інших продуктах: Рада заборонила пальмову олію в Україні, чим вона небезпечна.

Як повідомляв Знай.uа, українці мало не купили "вічну" рибку до пива з десятками переклеєних стікерів: "Оу, наї*али".

Знай.uа писав, "здорове" харчування? Покупці відшукали личинки в елітних сухофруктах, апетит зник надовго.