У якийсь момент на просторах інтернету з'явилося відео про натовп споживачів, що зібрався біля будівлі АТ "Сумигаз".

Всі вони скаржаться через суму в платіжках, яка завищена і не відповідає переданим показникам лічильників. Одна споживачка заявляє, що передає куб, а їй нараховують два. Це відбувається вже кілька місяців поспіль.

Платіжки, тарифи - фото 24 канал
Платіжки, тарифи - фото 24 канал

"Відправляють в "Сумигаззбут", а ті – назад відправляють. Футболять туди-сюди і все", - додала жінка.

Інший обурений споживач заявляє, що через ситуацію, що склалася обіцяли надіслати контролера, щоб зняти показання лічильника і зробити перерахунок, але його так ніхто і не дочекався. Хоча іноді він все ж з'являється на очі, але в наступному місяці знову відбувається "беліберда" в платіжках. Десь у квітні в платіжках перестали з'являтися передані показники лічильника, тому не видно, скільки саме було використано.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Опалення, платіжки - фото Главком
Опалення, платіжки - фото Главком

"Наприклад, повинен бути 56 грн, за ціною 8 грн за куб, а мені виставляють 176. Я буду платити за те, що я використовувала, але вони виставляють борг. Я отримую субсидію, мені цей борг зовсім не потрібен, тому що з мене знімуть субсидію", – каже обурена мешканка міста.

Цю ситуацію прокоментувала Анастасія Шимаріна, яка виступає на посаді прессекретаря "Сумигаз". Вона зазначає, що питання вирішуються індивідуально. Кожне звернення консультується фахівцями в порядку Електронної черги.

Платіжки, фото з pxhere
Платіжки, фото з pxhere

А ось начальник Сумського Управління захисту споживачів Держпродспоживслужби Володимир Єщенко заявляє, що протягом останнього місяця були вирішені два десятки звернень на користь споживачів.

Нагадаємо, як заощадити на опаленні при величезних тарифах на комуналку: корисні лайфхаки

Як повідомляв "Знай.ua", в місяць економити 5 тисяч на опаленні: експерти знайшли спосіб скоротити витрати на комуналку

Знай.ua писав, нові платіжки за світло і газ 2021: українцям запропонували розраховуватися за ЖКП "єдиною" ціною