Українцям додадуть ще одну пенсію за станом здоров'я: юрист пояснив, хто увійшов до пільгової категорії

Чи мають право на підвищення пенсійних виплат громадяни, які мають інвалідність і проживають в зоні радіаційного забруднення, розповіли в "Пенсійному кур'єрі" № 36 (954)

Українцям відповіли, що згідно змінам з 1 липня 2021 року розмір пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва або захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, не може бути нижче 4800 гривень. Зокрема, це стосується осіб з інвалідністю II групи.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Україну засипало снігом, погода з'їхала з глузду у вересні

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

22 вересня, місцеві жителі Вижницького району Чернівецької області зняли декілька кадрів запорошеної снігом вершини гори, де розташована занедбана радіолокаційна станція радянської ППО - "Памір".

Примітно, що згідно з прогнозом погоди, у Вижницькому районі, 23 вересня, денна температура повітря досягає +14 градусів, а вночі опуститься до +7 градусів. А в наступні дні і зовсім очікується до +20.

За якими показниками розраховуються субсидії: у Мінсоцполітики розповіли, що потрібно для отримання допомоги

Соціальна норма для багатоквартирних будинків 13,65 кв. метра загальної площі на одну особу та додатково 35,22 кв.метра на домогосподарство. Соціальна норма житла, розрахована для домогосподарства, збільшується на 30 відсотків для непрацездатних непрацюючих осіб, які проживають самі.

Якщо ж споживачі відключені від централізованого опалення (теплопостачання) і громадяни для обігріву приміщень використовують побутові електроприлади, то для розрахунку розміру житлових субсидій в опалювальний сезон застосовуються соціальні нормативи на комунальну послугу з постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення.

опалення, скріншот з відео
опалення, скріншот з відео

Регіна Тодоренко проміняла Влада Топалова на Філіпа Кіркорова: "Пішла з дому після терапії"

"Я пішла з дому після терапії психолога. Не повірите, але це було моє завдання на подолання. Мені необхідно було зробити те, від чого давним-давно відмовлялася. Але ці вихідні я провела без докорів сумління разом з Філіпом Кіркоровим, прости чоловік. Я вирушила на фестиваль італійські канікули. Мені вдалося знову зануритися в літо, побачити друзів, потанцювати і співати "Колір настрою синій «і був навіть» колір настрою червоний", - розповіла Тодоренко.

Вона додала, що на фестивалі було весело, шумно, красиво і класно.

Регіна Тодоренко, instagram.com/reginatodorenko
Регіна Тодоренко, instagram.com/reginatodorenko

Справжній детектив під Одесою: школяр через булінг ледь не перетворив храм на попіл, мстив попу і його синочку

21 вересня, приблизно о 18:00, в Іванчанці горів храм УПЦ Московського патріархату. Вогнем знищено стіл з церковною атрибутикою (свічками, образками, поліграфічною продукцією) на площі 3 кв.м. пожежу ліквідували місцеві жителі водою з відер.

Жертв і постраждалих немає. У поліції розповіли, що причиною загоряння став умисний підпал. Правоохоронці встановили, що храм намагався спалити 12-річний школяр, який таким чином намагався помститися своєму однокласнику, батько якого є настоятелем цього храму, за булінг.

Підпал храм УПЦ (МП), фото: Нацполіція
Підпал храм УПЦ (МП), фото: Нацполіція

Як взимку заощадити до 80% на опаленні: українці знайшли дієвий спосіб - "по-радянськи"

Цього року вартість "лісового тепла" дещо зросла. І, якщо офіційні компанії з продажу деревини просять від 500 до 1200 грн за кубометр, то в приватних оголошеннях можна знайти дешевші варіанти. Скажімо, в Києві 1 м³ дров з фруктових дерев і сосни можна придбати за 150 - 300 грн. На офіційних сайтах таких точок продажів найнижча ціна за 1 м3 коливається від 500 до 600 грн.

Ми дізналися, як правильно прорахувати вага в кубометрах, щоб вкластися в свою місячну "норму".

"Реальний вага деревини на 1 м³ безпосередньо залежить від її щільності. Скажімо, кубометр дуба або берези буде дорівнює близько 700 кг, а сосни - всього 500 кг. І теплотворність з твердих порід деревини вище, а відповідно запасів дуба, ясена або акації знадобиться де -то на 30% менше, ніж сосни ", - розповідає представник господарського магазину Сергій Вачевіч.

Дрова - фото wood-bud.com
Дрова - фото wood-bud.com