Українські банки почали впроваджувати нові обмеження на проведення транзакцій з використанням карткового кредитного ліміту для категорії «азартні ігри».

Як повідомила Марина Павленко, провідний експерт із фінансового моніторингу Глобус Банку, ці заходи відповідають ухвалі Правління Національного банку України від 21 червня 2024 року № 72.

Вони спрямовані на те, щоб унеможливити використання кредитних коштів для азартних ігор, що, за словами банкірів, є частиною більш широкої стратегії боротьби з нелегальними p2p-перекладами. В рамках цієї стратегії також передбачено ліміти на кількість і суми таких транзакцій.

ПриватБанк. Фото: скріншот youtube
ПриватБанк. Фото: скріншот youtube

Банки ініціювали налаштування систем, які блокують спроби клієнтів використати кредитні кошти для азартних ігор. Окрім того, планується встановити ліміти на p2p-переклади: не більше 100 тисяч гривень і 30 транзакцій на місяць. Ці обмеження не торкнуться інших видів доходів, таких як зарплата, пенсія чи стипендія, а також оплат в торгових мережах.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого
Показати ще

Марина Павленко підкреслює, що надмірна активність клієнтів у p2p-перекладах може бути сигналом для банку про можливу участь у протиправних діях. Для банків важливо уникнути участі у фінансових операціях, які можуть підірвати їхню репутацію.

Щоб уникнути непорозумінь, експертка наголошує на важливості ефективної комунікації між банками і клієнтами. Це дозволить попередити можливі конфлікти і забезпечити безпеку фінансових операцій.

Нагадаємо, Поповнення картки через термінал: клієнти ПриватБанку скаржаться на зникнення грошей

Раніше ми розповідали, що Клієнти одного банку більше не побачать своїх грошей: залишиться 30 днів

Також, Обдиралівка від "Ощадбанку": клієнти скаржаться на нав'язування карток із платним обслуговуванням