Попри інфляцію понад 21%, зростання долара на чверть, невтішні прогнози економістів не виправдались. В більшості ціни на овочі лишаються стабільними, а подорожчання пов'язано в основному з тим, що сезон на частину овочів вже минає, їх пропозиція меншає на ринку

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Про це стало відомо з даний аналітичного видання info.shuvar.

Найбільше на початку серпня подешевшала кінза, на 5,14%. Ціни на неї становлять від 75 до 150 грн. В за даними онлайн магазина "Сільпо", АТБ та Фора поки даний товар відсутній.

Слідом за кінзою впала у ціні петрушка (корінь). Дана позиція просіла на 11%, її ціна становить 40 грн. У роздрібній мережі за даними онлайн магазинів "" Сільпо" вона коштує на 3 грн дорожче - 43 грн. зелень петрушки в ціні не змінилася, ціни на неї коливаються від 30 до 65 грн/кіло, в "Сільпо" за 70 грн (пучок) просять 13,99 грн.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На противагу зелені, часник почав набирати в ціні та подорожчав на 3,5%. за ногою постять від 45 до 95 грн. В "Сільпо" за нього просять 129 грн. варто зазначити, що імпортований в роздріб дешевше, за нього просять 90 грн/кіло.

На 7,14% подорожчав баклажан синій українській. Ціна на нього становить від 35 до 40 грн/кіло. В мережі "Сільпо" за нього просять 70 грн/кіло. В АТБ за кіло баклажан 1 ґатунку просять 59,99 грн.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні