Щоб огірки плодили довго - аж до самих морозів, необхідно враховувати певні особливості їхнього вирощування. Ці поради будуть корисними як для теплиць, так і для відкритого ґрунту.

То ж правильно доглядаючи огірки у липні, ви зможете уникнути негативних наслідків. Бо у протилежному разі у серпні цвітіння буде слабким, зав’язь – рідкою, а на початку осені огірок зовсім перестане рости, а листя пожовтіє, розповідає "Дім і сад".

То ж, щоб огірки родили до самих морозів, необхідно створити ідеальні умови іще в липні:

  • стабільну температуру, захист від холоду зеленої частини й коренів;
  • постійну вологість ґрунту, повну відсутність бур’янів;
  • захист від хвороб і шкідників, профілактичні обробки;
  • повноцінний склад землі та регулярне поповнення запасів мікроелементів.

вирощування огірків, фото Pxhere
вирощування огірків, фото Pxhere

В закритому приміщенні поливайте огірки не менше одного разу на день. Норма витрати води – 8-12 літрів на 1 м2, у сухій землі - до 15-20 літрів. Глибина промокання ґрунту має становити не менше 20 см.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Жовті плями на листі, білий або темний наліт на будь-якій частині рослин – все це грибкові захворювання. Пошкоджене листя потрібно зібрати, а рослину обробити.

Для профілактики виникнення захворювань огірки краще висаджувати в місцях з хорошою циркуляцією повітря. Профілактична обробка в теплиці проводиться 3-4 рази на місяць, а у відкритому ґрунті – після кожного дощу.

Вирощування огірків, скріншот: YouTube
Вирощування огірків, скріншот: YouTube

У липні (саме у середині плодоношення), а також наприкінці літа необхідний калій і поповнення запасів азоту. У відрі води потрібно розчинити 0,5 кг коров’яку та 1 столову ложку сульфату калію. У відкритому після підживлення гноєм у землю нічого не потрібно закладати. У теплиці залишки коров’яку потрібно перемішати з ґрунтом.

Над огірковими грядками бажано встановити дуги, а коли почнуться холодні ночі й буде осідати роса, на них варто накинути агроволокно або поліетиленову плівку. Невеликі осінні заморозки та затяжні холодні дощі під укриттям рослинам також не страшні. Не можна залишати укриття з поліетилену в сонячні дні, якщо воно не має вентиляційних отворів.

Вирощування огірків, скріншот: YouTube
Вирощування огірків, скріншот: YouTube

Нагадаємо, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні

Як повідомляв "Знай.ua", як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю

Також "Знай.ua" писав, як прогнати жука короїда зі свого саду: найефективніші народні способи позбутися шкідника