Приємна новина для українців - у торгових точках почали дешевшати овочі. Щоправда, таке зниження цін відбувається в міру достигання врожаю.

Як свідчать дані моніторингу AgroTimes, найбільше подешевшала морква та огірки, водночас помідори досі тримають ціну. Фахівці розповіли про актуальні ціни й на багато інших популярних овочів, вартість яких змінилася останніми днями.

Для порівняння, на найбільшому гуртовому ринку заходу України "Шувар", що у Львові, ситуація наступна:

  • ціни на моркву протягом 4 останніх днів знизилися з 25-27 грн/кг до 16-22 грн/кг,
  • буряк за цей час подешевшав з 13-20 грн/кг до 13-15 грн/кг,
  • цибуля дещо подорожчала – з 18-22 до 22-25 грн/кг,
  • ціни на капусту практично залишилися на місці – 20-26 грн/кг.
  • ціни на картоплю знизилися до 5-8 грн/кг.

морква, скріншот з відео
морква, скріншот з відео

Зокрема, відзначається подорожчання томатів. Адже ціна помідорів з 29-32 грн/кг зросла до 38 грн/кг. Водночас огірки, навпаки, подешевшали – ціна впала з 19-20 грн/кг до 15-17 грн/кг.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, знизилася ціна на популярні саме зараз кабачки. Їхня вартість з 13-16 грн/кг впала до 10-12 грн/кг. На високому рівні залишається ціна й на цукрову кукурудзу – вона коштує 20 грн/шт.

Молода кукурудза, facebook.com/velichkoandrew
Молода кукурудза, facebook.com/velichkoandrew

Нагадаємо, чому жовтіє листя полуниці і як цього уникнути: топ-3 несподівані причини

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні