Попри інфляційні прогнози та здорожчання палива, в Україні стабілізувалися ціни на овочі, а деякі позиції впали в ціні

Продукти, продавець, скріншот з відео
Продукти, продавець, скріншот з відео

Про це говорять дані аналітичного порталу гуртових цін info.shuvar.

Як5 відомо, з початку літа у НБУ заявили про прискорення інфляції, яка становить 21,5%. Це своєю чергою потягло зростання цін на харчові продукти. Крім того, низка фахівців вважали, що через труднощі з логістикою в умовах війни ціни на овочі будуть зберігатися високими.

Поте, як можна побачити, гуртові ціни в середині літа почали падати, а за перші два тижні липня основний асортимент овочевих культур, який вирощують в україні стабілізувався у ціні. Це можна пояснити тим, що зараз досить обмежені експортні можливості й досить велика кількість товару попадає на внутрішній ринок. А чим більше пропозиція, тим ціна нижча.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто зазначити, що цього разу здешевшання торкнулося привезених з-за кордону овочів. Зокрема в ціні збавив червоний солодкий перець імпортований кубовидний та жовтий на 9,57%, за них просять 85 грн за кіло. За даними онлайн-торговельного майданчику "Фора", перець жовтий (країна походження не всказана) коштує 145 грн кіло.

Із зелені подешевшав базилік. Відмічається падіння ціни на рівні 2%, на опті за нього просять від 95 до 150 грн. за даними нлай-мережі магазинів "Сільпо" 50 грамів базиліку кошту 39,99.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні