Підвищенні цін на найнеобхідніші продукти стало вже звичним явищем в Україні, хоча й доволі неприємним, тим більше в умовах війни.

Проте, з'явилися й приємні новини. Зокрема, для всіх тих, хто полюбляє поласувати сиром. Адже ціни на деякі з них пішли на спад ще у червні. Саме такі дані наводить Державна служба статистики.

Зокрема, повідомляється, що у червні 2022 року середня споживча ціна м’яких жирних сирів знизилася на 0,5% – до 146,76 грн/кг проти 147,48 грн/кг у травні.

Запіканка з сиром з вареників від Вови Рабчуна, скріншот: YouTube
Запіканка з сиром з вареників від Вови Рабчуна, скріншот: YouTube

У Державній службі статистики також звернули увагу на те, що з початку цього року середня споживча ціна м'яких жирних сирів зросла на 9,9% – зі 133,6 грн/кг у січні.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, Держстат зауважує, що відповідні дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. Слід зауважити, що зараз, не маючи належного збуту в Україні, провідні вітчизняні сировари шукають можливості реалізації своєї продукції за кордоном.

Водночас як пише Інфагро, попит на сир в Україні залишається слабким, а пропозиція збільшується. Також пояснюється, що зростання пропозиції триває лише користуючись з імпорту, адже виробництво вже давно не зростає. За словами фахівців, відновленню імпорту посприяли занадто високі ціни на сир.

Сир рикота, скріншот з відео
Сир рикота, скріншот з відео

Нагадаємо, чому жовтіє листя полуниці і як цього уникнути: топ-3 несподівані причини

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні