Часто городники стикаються з тим, що листя на полуниці попри всі докладені зусилля та ретельний догляд, жовтіє з незрозумілих їм причин.

Виявляється, причин пожовтіння листя полуниці можна бути декілька, і на щастя з цим можна боротися. Про способи розв'язання проблеми розповідає "Порадник".

Хоча полуниця є досить невибагливою у вирощуванні, вона, як і інші рослини, може хворіти. Наприклад, змінювати колір листя із зеленого на світліший або й взагалі на жовтий.

Збір полуниці, фото: Facebook
Збір полуниці, фото: Facebook

Основною та доволі поширеною причиною цього може бути недостатня кількість заліза у ґрунті. Задля уникнення цієї проблеми, кущики полуниці та ґрунт навколо них необхідно обробити розчином мідного купоросу з розрахунку 2 столові ложки на 10 літрів води.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Важливо пам'ятати, що таку обробку можна здійснювати лише за умови, що ягоду зібрано. Ця процедура є ще й чудовим засобом профілактики від багатьох грибкових захворювань.

Іншою причиною пожовтіння листя у полуниці може бути звичайний хрущ. Він заривається в корінь, відкладає там личинки, які ушкоджують кореневу систему рослини. Як результат, листя отримую надто мало живильних речовин і жовтіє.

полуниця, скріншот з відео
полуниця, скріншот з відео

На жаль, боротися з личинками хруща досить складно. Городники для цього перекопують грядки та збирають жуків вручну. Також намагаються привабити шпаків, для яких хрущ є улюбленими ласощами. Крім того, дачники споруджують пастки або застосовують спеціальні інсектициди.

Листя полуниці також може жовтіти через занадто спекотну та суху погоду. Тому полуничну грядку бажано притіняти в особливо спекотні дні й організовувати рясний полив, щоб земля просочилася вологою на 25-30 см.

Полуниця, скріншот із відео
Полуниця, скріншот із відео

Нагадаємо, чи чекати українцям дефіциту молока, сирів та сметани слідом за іншими продуктами: думка фахівця. Більшість логістичних шляхів зазнали змін, а виробництво та перероблювання в деяких регіонах були призупинені або знищені через військові дії

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні