Попри те, що ціна на овочі стабілізувалися та навіть почали падати, в УКраїні спостерігається підвищений попит на крупи на цукор, які продовжують зростати в ціні під час війни

Про це повідомляє газета Верховної Ради Україні "Голос України".

Українці в магазині, фото: Знай.ua
Українці в магазині, фото: Знай.ua

В інформації говориться, що у порівнянні з червнем значно здорожчала гречка. Наприклад, у мережі Varus у травні продавалася за 72,53 гривні за кілограм. Нині ж аналогічний обсяг коштує 89,90 гривні.

Рис довгозернистий став дорожчим на 6 грн. Ціна зросла із 53,55 до 58,87 грн/кг. Зокрема, у Novus його можна купити за 57,99 грн/кг, в Auchan - за 53,10 грн/кг, у Metro - за 64,50 грн/кг, а у Varus - за 59,90 грн/кг.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

А пропарений рис можна знайти на полицях магазинів в середньому за 60,90 грн/кг. При цьому круглий рис навіть подешевшав у порівнянні з минулим місяцем. Кілограм крупи у супермаркетах коштує 74,85 гривні проти 78,20 гривні у травні.

На загальному фоні подорожчання круп цукор теж додав у ціні. На початку минулого тижня ціни на цей продукт за короткий термін виросли на 2 гривні. Однак ціна у 28,70 гривні за кілограм протрималась не довго. Зараз за кіло цукру ТМ "Кожен день" у торговельній мережі Auchan коштує 30,90.

Нагадаємо, ціни на моркву, буряк, картоплю та цибулю змінилися у липні: у скільки обійдуться популярні овочі з борщового набору.

До слова, сало злетіло у ціні, як ніколи раніше: скільки просять за улюблений продукт українців у липні.

Раніше ми писали, що рекордні ціни на гречку: чи зможе Україна уникнути ще більшого зростання вартості популярної крупи