Космічні ціни на ранню моркву, які спостерігалися в Україні протягом останніх 5 останніх років, знизилися. Однак все ще залишаються на високому рівні.

Крім того, високі та рекордно високі ціни встановлено й на інші овочі борщового набору. Про це свідчать дані моніторингу AgroTimes. За їхніми даними, на найбільшому гуртовому ринку заходу Україні – львівському "Шуварі", рання морква подешевшала з 30 до 22.5 грн/кг, що є найвищим показником за 5 років.

Крім того, спостерігається зниження ціни на ранній буряк. Адже цей популярний в Україні овоч подешевшав з 27,5 до 21,5 грн/кг. І цей показник фахівці також називають найвищим за останню п'ятирічку. Зазначається, що середня вартість молодого буряка о цій порі зазвичай становить 8.5 грн/кг.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Разом з тим на високому рівні зберігаються й ціни й на молоду жовту ріпчасту цибулю – її вартість становить 22.5 грн/кг. Водночас у минулі роки її ціна становила 8-11 грн/кг.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Рання капуста також дивує неприємно високими цінами – 27,5 грн/кг. Середня вартість у першій половині липня за 4 попередні роки складала від 3 до 7,5 грн/кг.

Високі, проте не рекордні ціни зберігаються й ранню картоплю - 8.5 грн/кг. Ще вищою вартість була у 2018 році – 10-11 грн/кг, а середня ціна у 2019-2021 роках становила 4.5 -7.2 грн/кг.

Скрін, відео YouTube картопля
Скрін, відео YouTube картопля

Нагадаємо, ціни на свинину в Україні змінилися: які прогнози щодо вартості м'яса дають фахівці

Як повідомляв "Знай.ua", ціни на курятину піднялися до рекордного рівня в Україні та світі: яке м'ясо і за якою ціною купляти найвигідніше

Також "Знай.ua" писав, чи чекати українцям дефіциту молока, сирів та сметани слідом за іншими продуктами: думка фахівця