В Україні зросли ціни на продукт-візитівку - мова йде про сало. Відповідно до статистики, його вартість у червні у порівнянні з травнем зросла на 1,6%.

Водночас згідно з даними Держстату, свинина дорожчає не так швидко, як інші види м'яса. Середня ціна на сало в червні зросла до 122,22 грн/кг проти травневих 120,35 грн.

А у порівнянні з червнем 2021 року вартість сала виросла на 16,7%. Торік у червні його середня ціна становила 104,74 грн/кг. Разом з тим вартість кілограма охолодженої свинини у липні виросла на 5,8% (+7,7 грн у порівнянні з червнем). В червні вона становила 140,2 грн/кг.

Хліб, сало, цибуля, фото pixabay
Хліб, сало, цибуля, фото pixabay

В Асоціації свинарів України повідомили, що приріст ціни на свинину у червні в торгових мережах становив від 4,8 до 13 грн/кг. Найбільше подорожчала тазостегнова частина - а саме на 11 гривень. Значно зросла вартість й ошийка та вирізки – по 10 гривень. А найменше подорожчали лопатка (+4,3 грн/кг) та груднина (+6,3 грн/кг).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Для порівняння середня роздрібна ціна на свинину у річному вимірі (проти червня 2021) зросла на 7,8%. За рік виросли й ціни на яловичину - вона стала дорожчою на 27,7%, курятина – на 16,6%, індичатина – на 11,3%.

Українське сало, фото з вільних джерел
Українське сало, фото з вільних джерел

Нагадаємо, ціни на свинину в Україні змінилися: які прогнози щодо вартості м'яса дають фахівці

Як повідомляв "Знай.ua", ціни на курятину піднялися до рекордного рівня в Україні та світі: яке м'ясо і за якою ціною купляти найвигідніше

Також "Знай.ua" писав, чи чекати українцям дефіциту молока, сирів та сметани слідом за іншими продуктами: думка фахівця