Городники, щоб якнайшвидше отримати врожай та скуштувати плоди власної праці, вдаються до різних хитрощів. Прискорити дозрівання овочів у теплицях можливо й у цьому допоможе вуглекислота.

Про те, як правильно застосовувати її пише prostoway. Пояснюється, що вуглекислий газ бере участь у процесах фотосинтезу та призводить до того, що висаджені рослини починають квітнути раніше. Крім того, цвітіння буде активнішим.

Така сполука також підвищує стійкість культур до хвороб та шкідників, а також значно збільшує плодоношення.

помідори, скріншот з відео
помідори, скріншот з відео

Як у теплиці створити підвищений вміст вуглекислоти?

З цією метою у теплиці рекомендується розмістити місткості з коров’яком, замоченим у воді. Важливо постійно помішувати їхній вміст. Відповідно при розкладанні органіки виділятиметься вуглекислий газ, необхідний рослинам.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Існує ще один спосіб, який дозволить прискорити дозрівання помідорів. Для цього радять використовувати звичайну фольгу, яка застосовується при запіканні страв у духовці. Городники розкладають під помідорами фольгу, у результаті овочі дозрівають швидше.

помідори, фото Pxhere
помідори, фото Pxhere

Нагадаємо, чому жовтіє листя полуниці і як цього уникнути: топ-3 несподівані причини

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні