В Україні продовжують дешевшати овочі, проте печериці несподівано підскочили в ціні

Про це повідомляє аналітичний портал info.shuvar.

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua
Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

Попри те, що аналітики прогнозували здорожчання харчових продуктів, а інфляція, за даними Держстату сягнула 20%, в Україні спостерігається здешевшання сезонних овочів.

Як відомо, з початку липня в Україні почали дешевшати помідори, варто зазначити, що ціни продовжують падіння. Рекордно подешевшав помідор українській рожевий салатний, за нього просять від 20 до 35,50 грн, у відсотковому відношенні - 27, 78.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Падіння у ціні продовжили буряки, так буряк столовий українського виробництва ранній коштує від 15 до 17,50 грн. Подешевшання становить 18,6%. А за даними онлайн-магазину "Сільпо" кіло молодого буряка в роздріб коштує всього 5 грн.

Також пішли донизу ціна на кабачки українських фермерів. За нього просять 10 до 12,50 грн, у відсотках - це 7,41. Як свідчать дані онлайн-майданчику супермаркету "Сільпо", за кіло кабачка сорту "Соте" просять 4 грн.

Попри здешевшання та завмирання цін на більшість овочів українських виробників, в ціні підскочили печериці - на 25,33%, за кіло просять від 40 до 47 грн. в Онлайн магазині "Сільпо" печериці "королівські" коштують 99 грн/кіло, а в онлайн мережі АТБ за печериці 1 ґатунку просять 68,95.

Нагадаємо, ціни на моркву, буряк, картоплю та цибулю змінилися у липні: у скільки обійдуться популярні овочі з борщового набору.

До слова, сало злетіло у ціні, як ніколи раніше: скільки просять за улюблений продукт українців у липні.

Раніше ми писали, що рекордні ціни на гречку: чи зможе Україна уникнути ще більшого зростання вартості популярної крупи