За минулий тиждень в Україні різко подешевшали молода картопля та лохина. Отже, зараз на сезонні продукти пропонують доступні ціни.

Стало відомо про те, що на майданчиках різко подорожчала картопля торішнього врожаю. Сталося це, за словами фахівців, через зменшення пропозиції. Водночас молода картопля різко подешевшала. Тиждень тому за кілограм просили 9-14 грн, а цього тижня – 5-12 грн.

Величезний попит зараз мають фрукти та ягоди для перероблювання. Найбільш популярними є малина та чорниця, також зріс продаж лохини, яка стала більш доступною. Про ціни на сезонні овочі та фрукти розповідає biz.today.

Молода картопля, скріншот: Youtube
Молода картопля, скріншот: Youtube

Так, кілограм смачної та корисної ягоди коштуватиме 100-210 грн. Для порівняння тиждень тому вона коштувала 150-250 грн. Крім того, у магазинах та на ринках продовжує збільшуватися продаж кавуна, який став лідером фруктового сегмента.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Стрімко за тиждень зросли й продажі дині, сливи та персика. Попит покупців отримали яблука - з'явилися позиції ранніх сортів із Молдови. Асортимент товарів розширився смородиною та ожиною, а суниця вже практично не надходить у продаж, адже її сезон завершено.

Лохина, кадр з відео
Лохина, кадр з відео

Нагадаємо, чому жовтіє листя полуниці і як цього уникнути: топ-3 несподівані причини

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні