Боротьба з колорадськими жуками часто буває довгою та виснажливою, адже не всі засоби проти шкідника ефективні, та й розмножується він швидко.

З цими шкідниками одразу після їхньої появи на городі треба розпочинати негайну боротьбу, щоби врятувати врожай. Однак мало хто знає, що досить ефективна у боротьбі з комахою гірчиця.

Як приготувати розчин з гірчиці для боротьби з колорадським жуком:

Треба взяти:

  • 10 літрів теплої води;
  • 200 г сухої гірчиці;
  • 100 мілілітрів оцту (краще використовувати 9-відсотковий продукт).

Підгортання картоплі, фото: remontu.com.ua
Підгортання картоплі, фото: remontu.com.ua

Компоненти потрібно з'єднати та ретельно перемішати до однорідної маси. Її поява означатиме, що розчин можна застосовувати. Використовувати його краще під час цвітіння картоплі.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Важливо запам'ятати, що розпорошувати рідину потрібно в ранкові або вечірні години. Обробляти посадки необхідно з максимальною ретельністю, звертаючи увагу на те, що під листочками кущиків також можуть ховатися жуки.

Колорадський жук, скріншот: YouTube
Колорадський жук, скріншот: YouTube

Нагадаємо, чому жовтіє листя полуниці і як цього уникнути: топ-3 несподівані причини

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні