Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про підготовку до можливих сценаріїв з боку агресора

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

Денис Шмигаль, фото: скріншот з відео
Денис Шмигаль, фото: скріншот з відео

Зокрема, він розповів про організацію резервного постачання українцям води та тепла на випадок, якщо буде зруйновано комунальну інфраструктуру, а саме котельні, насосні, водонапірні башти.

"Ми розуміємо, що російська армія — це терористи, які свідомо знищують критичну інфраструктуру, об’єкти водо-, електро- й теплопостачання. Ми готуємося до всіх можливих сценаріїв", — підкреслив Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Так, на прибрання резервних запасів уряд виділив 1.4 млрд грн. На ці кошти планують закупити: пересувні котельні; дизельні генератори; систем очищення води; насосних станцій; та багатьох інших речей, які будуть потрібні на екстрений випадок.

А також він повідомив, що 13 липня на Чернігівщині створений Оперативний штаб забезпечення будівельними матеріалами.

"Штаб працюватиме по всій країні, а до його роботи будуть залучені представники всіх областей, будівельники, промисловість, урядовці. Наша мета — максимально швидка та ефективна відбудова пошкоджених об’єктів усієї інфраструктури, зокрема житла для українців", - сказав Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, "податок на смартфон та телевізор": як змінить життя українців новий закон.

До слова, різкий скачок долару: експерт попередив про можливий сценарій та розповів, як врятувати гривню.

Раніше ми писали, ПриватБанк повідомив клієнтам гарну новину: тепер зайві кошти витрачати не прийдеться