На "черному" ринку долар все підійматися вгору, чи вдасться втримати гривню, вихід запропонував економіст

Про це повідомляє директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Долари. Фото: скрин відео
Долари. Фото: скрин відео

Зокрема, він говорить, що попри те, що офіційний курс гривні 29,25, на "чорному" ринку долар росте. На його думку, досить скоро наступить той момент, коли бюджет не витримає навантаження, ціни зростуть через інфляцію.

"И надо честно сказать, что безработица будет расти, гривна падать, дефицит товаров нарастать.", - пише він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як вихід із даної ситуації, він пропонує посилити внутрішнє споживання продукції та послуг. Так, він пропонує розширити можливості громадян до позики. Ще одним кроком він пропонує підтримати малий та середній бізнес. Наприклад, звільнити їх від оподаткування.

"Именно сейчас нужно продвигать наш средний и малый бизнес на рынки стран Евросоюза, используя возможности «Украинской корпорации развития», которую еще нужно создать на принципах государственно-частного партнерства (в частности, это совместное инвестирование, страхование, поддержка экспорта, лизинга, инновационных структур и пр.). Совместно с ТПП Украины организовать торговые дома в Брюсселе и Берлине", каже Олександр.

На його думку, наслідком таких дій буде пожвавлення економіки та збільшенню надходжень до бюджету.

Нагадаємо, примусове обмеження швидкості на автомобілях: як працюватиме норма, запроваджена у липні 2022.

До слова, ціни на огірки в Україні зросли у кілька разів: у скільки обійдеться кілограм популярного овоча.

Раніше ми писали, що Нацбанк вперше за 30 років визнав загрозу гіперінфляції: на скільки можуть зрости ціни