У 2022 році за словами фахівців сезон продажу огірків з відкритого ґрунту стартував значно пізніше, ніж зазвичай. Це стало наслідком окупація південних регіонів країни, звідки зазвичай масово постачали ранні овочі.

Щобільше, ціна на перші огірки цьогоріч значно вища, ніж у липні минулого року – у три з половиною рази. Про це повідомляє EastFruit.

Аналітики порталу EastFruit зазначають, що огірки з відкритого ґрунту почали масово надходити у продаж практично у всіх регіонах країни. Відпускні ціни на цю продукцію - в діапазоні 10-15 грн/кг ($0,34-0,51/кг), що в середньому у 3,5 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

"Таку цінову різницю ключові гравці ринку пов'язують з окупацією Запорізької області, яка у минулі сезони була лідером із вирощування огірка у відкритому ґрунті та у літніх теплицях. Сьогодні постачання цієї продукції із Запорізької області практично не здійснюються", – зазначають аналітики.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також за словами фахівців на формування ціни вплинуло зростання логістичних витрат. Адже зараз дорожчають не лише огірки. Згідно з даними дослідження економічного оглядача Богдана Слуцького, у червні харчові продукти в Україні подорожчали на 28,3%. Ціни на овочі піднялися на 89%, хліб подорожчав на 34%, а риба - на 30%.

Огірки. Фото: скрин відео
Огірки. Фото: скрин відео

Нагадаємо, щоб урожай був гарним, а сім'я жила у мирі: традиції та заборони на Петра і Павла, 12 липня

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні